Tekstvak: Wie we zijn

De boerderij

Zorgboerderij “Tro Tardi” is gelegen in Alblasserdam en kijkt uit op de molens van Kinderdijk. De boerderij is een combinatie van een veehouderij met vleeskoeien en kalveren en een paardenhouderij met enkele pony’s en paarden. Ook zijn er kleine dieren aanwezig als honden, katten, konijnen en cavia’s. De boerderij is eigendom van de familie Rietveld.

 

Doelstelling & karakter van de zorgboerderij

Doelstelling is het aanbieden van zinvolle dagbesteding waarbij het behouden en eventueel verder ontwikkelen van de mogelijkheden van de zorgvrager voorop staan.

 

Karakteristiek voor de zorgboerderij zijn:

· rust, ruimte en regelmaat

· sociale interactie

· humor

· omgang met paarden, koeien en kleine dieren

· kwaliteit en veiligheid

 

Visie

Onze visie is dat mensen, met of zonder beperking, een plek vinden waar zij tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn.

 

Kwaliteit & veiligheid

Zorgboerderij “Tro Tardi” is, als één van de eerste zorgboerderijen in de Alblasserwaard, voorzien van het landelijke kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen. Dit betekent dat de zorgboerderij werkt volgens bepaalde kwaliteit– en veiligheidseisen en in staat is om kwalitatieve zorg te verlenen op het bedrijf.

 

Stagiairs van diverse middelbare scholen kunnen op ons bedrijf terecht voor een angere stageperiode doordat wij een SBB (vroeger Aequor en Calibris) erkend leerbedrijf zijn.

 

Ook zijn wij in het bezit van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. Dit certificaat waarborgt het veilig werken met paarden op en rondom het bedrijf.

 

Hart van Nederland filmt op de zorgboerderij!

In 2015 heeft Mirella van Markus, presentatrice van Hart van Nederland, een bezoek gebracht aan onze zorgboerderij. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje door op het linkerplaatje te klikken.

 

Een unieke boerderij met veel diversiteit