Naast de nieuwbouwschuur die is gerealiseerd ter vervanging van de oude koeien– en paardenstallen is er tevens een verblijf– en theorieruimte gerealiseerd. Ook hiervan is een gedeelte medegefinancierd door Gemeente Alblasserdam, Provincie Zuid-Holland en de Europese Unie via de POP Subsidie Leader.

 

De verblijfruimte heeft als doel de zorgvragers op een prettige en toegankelijke manier te huisvesten en biedt de mogelijkheid om hen rust en activiteiten aan te bieden onder alle weersomstandigheden. Zo worden er bijvoorbeeld maaltijden bereid en genuttigd of kan men in een comfortabele stoel uitrusten van het harde werken. De ruimte is tevens goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

 

De theorieruimte bestaat uit een ruimte waar activiteiten uitgevoerd kunnen worden door zorgvragers en/of mensen van buitenaf. Zo kan de ruimte worden ingezet voor educatieve lessen of kinderfeestjes.

 

Beide ruimten zijn voorzien van radiatoren en goede sanitaire voorzieningen en is gezellig aangekleed in een authentieke boerderijstijl, mede door sponsoring van de Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier.

Tekstvak: NIEUWBOUW—vervolg

De multifunctionele theorieruimte

De kantine - een verblijf- en theorieruimte voor iedereen!

De gezellig ingerichte verblijfruimte