Vanaf 2012 is er een nieuwbouwschuur gerealiseerd. Deze nieuwbouwschuur is een vervanging van de oude koeien– en paardenstallen en dient tevens als praktijkruimte voor de aangeboden educatie.

In de nieuwbouwschuur is er een hellingstal gerealiseerd voor onze koeien. In een hellingstal lopen de koeien in kuddeverband op een schuin aflopende vloer met strobedekking. Een hellingstal heeft als voordelen dat de gezondheid van de dieren optimaal is en het huisvestingssysteem weinig arbeid vraagt. Bovendien bindt de mest zich aan het stro waardoor er vaste koemest ontstaat. Daardoor lopen de koeien minder kans op klauwletsel.

 

Naast de koeien worden de paarden gehuisvest in stallen met een uitloop. Een uitloop heeft als voordeel dat de paarden veel buiten staan, contact hebben met elkaar (het zijn tenslotte kuddedieren) en meer kunnen bewegen. Ook zijn de nieuwe paardenstallen voorzien van een “slow-feeder” zodat de paarden langer bezig zijn met het opeten van hun ruwvoer. Dit voorkomt onder andere verveling.

 

Een gedeelte van dit project is medegefinancierd door Gemeente Alblasserdam, Provincie Zuid-Holland en de Europese Unie via de POP Subsidie Leader. Europa investeert in zijn platteland!

 

Op deze pagina kunt u de nieuwbouw volgen van begin tot eind. Zie de foto’s!

Tekstvak: NIEUWBOUW

De oude schuren die vervangen worden

De nieuwbouw moet zorgen voor een betere huisvesting van de dieren

Op 20 maart 2012 gaat de bouw van start!

De heipalen worden met een grote truck gebracht

Na het heien en de vloer wordt op 4 mei het 1e raamwerk geplaatst

Na een korte periode staat het raamwerk er; wat een plaatje!

In het najaar van 2012 is de nieuwe schuur in gebruik genomen

...zowel aan de paardenstallen met uitloop als het interieur

In juli 2012 wordt er hard gewerkt...

Paarden en koeien onder één dak

Licht, lucht en ruimte: de dieren zijn dik tevreden!

Het nieuwe verblijf van de koeien en paarden!