Tekstvak: De KLEINE DIEREN

Knuffelplezier voor jong en oud

Naast de koeien en de paarden moeten ook de kleine dieren dagelijks verzorgd worden.
Onder kleine dieren verstaan we de honden, katten, konijnen en cavia’s. Het is de taak van de zorgvragers om de dieren te voeren, een schoon verblijf te geven en ze voldoende aandacht te geven. Door het verzorgen van deze dieren geven wij de zorgvragers een stukje eigen verantwoordelijkheid mee en leren wij hen zorg te dragen voor dier en omgeving.

 

Daarnaast zorgen de kleine dieren voor veel knuffel– en speelplezier. Vooral voor de zorgvragers die niet bekend zijn met dieren, en kinderen, zijn de kleine dieren bijzonder geschikt en uitnodigend om mee te werken.

Hieronder stellen wij de kleine dieren van “Tro Tardi” voor...

CAVIA’S

De allerkleinste dieren zijn ook gelijk onze kleurrijkste…de cavia’s! De cavia’s genieten van een luxe leven en worden dagelijks verzorgd en verwend door de zorgvragers.

Onze kleine hartendieven!

BINKY

Op de boerderij mag onze kat, Binky, zeker niet vergeten worden. Kriebels achter de oren, volop aandacht en natuurlijk een volle voerbak maken dit rood met witte bolletje tot de fantastische boerderijkat die het is!

KONIJNEN

De diversiteit aan kleuren en rassen op de boerderij is ook terug te vinden in onze konijnenhokken. Van dwergkonijn tot Vlaamse reus, van hangoor tot langoor. Het zijn echte knuffels!

PABLO

Op de boerderij is ook een Duitse Herder (kruising) te vinden, Pablo! Hij is de hond van de boer en heeft het ontzettend naar zijn zin op de boerderij. En natuurlijk houdt hij een oogje in het zeil.

KIPPEN EN KUIKENTJES

Natuurlijk zijn er op de boerderij ook kippen te vinden die ons verse eitjes bezorgen om mee te kokkerellen! Ze scharrelen heerlijk rond  op hun eigen stekkie